Niğde Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü 2015 yılında ilk öğrencilerini aldı. Haberita olarak Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cahit Tağı ÇELİK, Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kutalmış GÜMÜŞ ve Ar. Gör. Ramazan Alper KUÇAK’ın görüşlerini aldık.
Niğde Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü aslında 1992 yılında kuruldu ama ilk öğrencilerini 2015 yılında aldı. 42 öğrencisi bulunan bölümün akademik kadrosu 1 Doçent, 3 Yardımcı Doçent ve 6 Araştırma Görevlisinden oluşuyor. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cahit Tağı ÇELİK olan bölümde 2 si yurt dışı doktoralı 4 öğretim üyesi bulunuyor.
“Mezunlarımızın Türkiye’de bilinen sayılı bölümlerle yarışacağını düşünüyorum.”
Bölümde uluslararası standartlarda derslerin işlendiğini söyleyen Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cahit Tağı ÇELİK, mezunlarının Türkiye’de bilinen sayılı bölümlerle yarışacağını düşündüğünü ifade etti. ÇELİK, bölümde isteğe bağlı İngilizce hazırlık okutulacağından özellikle hazırlık alan öğrencilerin, öğrenci değişim programları vasıtasıyla yurt dışında eğitimlerinin bir bölümünü tamamlamadaki güçlükleri aşmış olacaklarını vurguladı.
En son teknoloji ürünlerine sahip olan Niğde Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü, Bologna sürecine uyumlu olmakla birlikte MÜDEK kriterlerine de en kısa sürede ulaşmayı hedefliyor. Yurt dışındaki bölümlerle güçlü ilişkileri sahip olması ve disiplinler arası çalışmalara açık olması bölümün önemli özelliklerinden biri.
“Mühendislik fakültesi içinde en yüksek puanlı bölümler sıralamasında ilk üçteyiz.”
Üniversite vizyonuyla öğrencileri gelişen teknolojinin ve bilimin aydınlığında yeni ufaklara doğru yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Kutalmış GÜMÜŞ, “Bölümümüzün, yeni kurulmasına rağmen üniversitemiz mühendislik fakültesi içinde en yüksek puanlı bölümler sıralamasında ilk üçte yer alması mesleğimizin ve bölümümüzün farkındalığını göstermiştir.” dedi. GÜMÜŞ, üniversitenin öğrencilere sağladığı olanakların ise tercih edilme sebeplerinin başlarında geldiğini sözlerine ekledi.
Bölümde %30 İngilizce ile lisans eğitimi veriliyor. Bölüm, ileriki yıllarda bünyesine yüksek lisans ve doktora eğitimini de katmayı planlıyor.
“Niğde eğitim açısından ve sosyal açıdan öğrencilere büyük imkanlar sunuyor.”
Niğde ilinin avantajlarından ve Niğde Üniversitesindeki bölümlerin ortak çalışmalarından bahseden Ar. Gör. Ramazan Alper KUÇAK, “Niğde, konum olarak Ankara’ya ve denize kıyısı olan şehirlere yakın olmasıyla eğitim açısından ve sosyal açıdan öğrencilere büyük imkanlar sunuyor. Niğde Üniversitesinin genel özelliği de; bütün bölümlerin belirli aralıklarla toplantılar düzenleyerek, ortak çalışmalar üretebilme anlamında birlikte proje yazmaya teşvik edilmesi; Harita Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencileri için büyük bir avantaj oluşturuyor.” dedi.