Harita'da Lideriz!
3 Boyutlu Kadastro, binaların ve bağımsız bölümlerin geometrisini 3 boyutlu dijital bir ortamda yönetmek için oluşturulan üç boyutlu mülkiyet haritalarını temsil eder. Bu modeller, 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi çerçevesinde geliştirilmiştir. 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modelleri, gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgilerini, parsel sorgulama sistemine benzer bir şekilde, internet sitesi aracılığıyla vatandaşlara sunma olanağı sağlar. Bu, gayrimenkul bilgilerinin daha geniş bir kitleye ulaşmasını ve daha şeffaf bir süreç sağlamasını mümkün kılar.
Hizmet Sağladığımız
Diğer Şehirler
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.
Listede olmayan diğer iller için 0 (541) 464 5593 numaralı telefonu arayarak müsaitlik durumu hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Diğer İletişim Adreslerimize veya mesaj göndermek için https://www.rotaharita.net/iletisim adresini ziyaret edebilirsiniz.
Aklınızda Bir
Proje mi var?
Aklınızda proje var ve aklınızda soru veya teknik desteğe ihtiyacınız mı var? Teklif Al butonuna tıklayarak alanında uzmanlaşmış Harita Mühendisleriyle iletişimde kalın.
Yaptığımız Projeler
Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Okul İnşaası
Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı...
TAŞOVA TOKİ 158 DAİRELİK PROJE
Amasya'nın Taşova ilçesinde Tekel depoları ile Kapalı Spor salonu arasında yapılan 158 Adet Konut...
Erbaa'da 6 Büyük Köprü Projesi
Erbaa'da harita işlemlerini yaptığımız 6 büyük koprü inşaasında çalıştık. Halen yapımı devam etmektedir.
Erbaa Fevzi Çakmak İlkokulu
Erbaa'nın en eski okullarından birisini deprem riski sebebi ile yenilemenesinde harita işlemlerini gerçekleştirmekteyiz.
Erbaa'da İstinat Duvarı
Erbaa'nın tepekışla köyünde sürekli toprak kayması sebebi ile yapılan istinat duvar projesinin harita işlemlerini gerçekleştirmekteyiz.
Tarla ve Arsa Sınır Belirleme (LİHKAB)
Tarla veya arsa sınırlarını belirleme, bölme, ayırma, birleştirme işlemlerini yapıyoruz. Sorunlarınıza çözüm üretiyoruz.
Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?
3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli, ne anlama gelir?
3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli, binaların ve bağımsız bölümlerin geometrisini 3 boyutlu dijital bir ortamda görselleştirmek ve yönetmek için oluşturulan üç boyutlu mülkiyet haritalarını ifade eder. Bu modeller, 3B Şehir Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi çerçevesinde tasarlanmıştır. 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modelleri, gayrimenkul alım satım işlemlerinde, gayrimenkulün alan büyüklüğü, cephesi, oda sayısı gibi yapı ve bağımsız bölüm bilgilerini, parsel sorgulama sistemine benzer bir şekilde, internet sitesi aracılığıyla vatandaşlara sunma olanağı sağlar.
Kimler 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli hazırlar?
3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli, Harita Mühendisleri tarafından oluşturulmalıdır. 2017/6 sayılı genelgeye göre, yeni projeler için Kat irtifakı veya Kat Mülkiyeti kurulması için 3 Boyutlu Sayısal Modeli hazırlanmış olması gerekmektedir. Kat irtifakı ve Kat Mülkiyeti kurulu olan mevcut yapılar için ise, TKGM tarafından yapılacak ihaleler sonucunda mevcut mimari projelerin sayısallaştırılması yoluyla yüklenici Serbest Harita Mühendisleri tarafından hazırlanacaktır.
3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli hangi formatta oluşturulur?
3 Boyutlu Sayısal Yapı Modelleri, CityGML (City Geography Markup Language) dilinde tasarlanmalıdır.
CityGML nedir? CityGML, 3B Kent Modelleri için depolama ve aktarım imkanı sunan XML tabanlı açık kaynaklı bir veri modelidir. Kentsel nesnelerin 3 boyutlu sayısal ortamda temsil edilmesi için geliştirilmiş ortak bir bilgi modelidir. CityGML, tüm dünyada pek çok projede kullanılmaktadır. Hollanda, Almanya, Fransa, Malezya ve Abu Dabi başta olmak üzere diğer ülkelerde de ulusal mekânsal veri altyapısının oluşturulmasında, ayrıca 2 boyutlu veri yapısından 3 boyutlu veri yapısına geçiş için önemli bir platform sağlamaktadır.
Başvuru için hangi belgeler gereklidir?
Tapu Kayıt Belgesi veya Tapu Senedi (Fotokopi): Yapıya ilişkin güncel tapu kaydını ve mülkiyet bilgilerini gösteren belge.
Mimari Proje (dwg, dxf, dgn formatlarında): Yapının mimari proje veya projelerinin sayısal formatta sunulması. Bu projeler yapının detaylarını, ölçülerini ve tasarımını içermelidir.
Mimari Planın Onay Sayfası (pdf, tif, jpg, png): Mimari proje onay tarihi ve ek bilgiler için istenmektedir.
Yol Kotu Tutanağı (Fotokopi): Yapının bulunduğu yerin yol kotlarını gösteren evraklardır. Bu tutanaklar, yapıya ilişkin doğru kotlamayı sağlamak amacıyla kullanılır.
Yapı Kimlik, Numarataj, Bağımsız Bölüm Kimlik Numaraları (MAKS Numaraları): Yapının belediye tarafından verilen yapı kimlik bilgileri, numarataj ve bağımsız bölüm kimlik numaralarını içeren belgeler.
Yapı İnşaat Ruhsatı: Yapıya ait inşaat ruhsatının fotokopisi.
Malik/İşveren Bilgileri: İş yapım sözleşmesi ve işleme faturası için istenmektedir.
Yukarıda listelenen belgelerin temini 3 boyutlu yapı modellerinin üretim sürecinin başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Firmamız 3 boyutlu yapı modelleri üretim işlemlerini kendi geliştirdiği GMLCity yazılımıyla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirmektedir. Detaylı bilgi almak veya başvuru yapmak için iletişim kanallarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.